“Никой не сме измамили, всичко си беше по любовен начин. Бяхме

...
“Никой не сме измамили, всичко си беше по любовен начин. Бяхме
Коментари Харесай

Братовчедките от пловдивския „Болшой театър”: Никой не сме измамили, всичко си беше по любов

“Никой не сме измамили, всичко си беше по любовен метод. Бяхме интимни ”. С тези думи стартира третото деяние на „ Болшой спектакъл ” в Съдебната палата в Пловдив, с основни настоящи лица братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./. Двете дами са с повдигнати обвинявания, че са завличали пенсионери с големи суми пари и са ги изнудвали в съучастничество със Стоян Петров.
Прочетете още
След театрите които дамите разиграха в предходните две разпоредителни съвещания, през днешния ден делото още веднъж не съумя да започва. Причината този път е обжалване на мярката за неотклонение на Вида Колева пред Апелативен съд – Пловдив, чието решение е излязло преди 2 дни. Припомняме, че в предходното правосъдно съвещание тя се отхвърли от бранителя си и поради късия период за запознаване с материалите по делото, новият ѝ юристът Таркан Шериф е изискал отсрочване. Предвид това, в залата не се яви Живко Чепишев – бранител на другите двама обвинени – Атанаска Георгиева и Стоян Петров.

Тъй като двете дами са с мярка за неотклонение „ задържане под стража ”, а другият обвинен е в пандиза за излежаване на присъда, арбитър Веселина Семкова изясни, че процесът няма по какъв начин да започва без бранител и делото би трябвало да се отсрочи.

Новата дата за четвърто следващо правосъдно съвещание е 18 декември.

Според обвинителния акт Атанаска е предизвикала имотна щета на „ жертвите ” си в размер на над 130 000 лв., а Вида за към 120 000 лв.. В схемата взел участие и Стоян Петров, който все още изтърпява наказване в пандиза за предходно наказание.

Двете дами бяха арестувани през февруари тази година, като в началото им бяха повдигнати обвинявания от Районна прокуратура - Пловдив, само че в следствие след събиране на данни за още закононарушения, делото беше трансферирано на Окръжна прокуратура, където на измамничките бяха повдигнати още обвинявания.

Припомняме, че таргет групата на измамниците били самотноживеещи възрастни хора. Една от техните жертви е бил 66-годишен мъж от село Белозем. Той живеел самичък в къщата си, когато бил посетен от двете дами. В следствие пенсионерът влезнал в по-близки интимни връзки с едната жена. Тя почнала да му се оплаква, че живее извънредно оскъдно, че мъжът ѝ я е напуснал, а би трябвало да се грижи за децата си. Наивният мъж ѝ дал 3 000 лв. назаем, като определил в какъв период да му бъдат върнати парите. Това обаче не се случило и тогава дамата му дала обещание вместо да му върне парите, нейни родственици да ремонтират покрива и улуците на селската му къща. Няколко дни по-късно в дома му се изсипали една кола роми, които почнали да човъркат нещо по покрива. 

След това декларирали, че ремонтът е подготвен и му поискали огромна сума пари. Започнали да го заплашват и изнудват. Човекът дал всичките си спестявания, само че те се оказали незадоволителни да покрият " отговорностите му ". Започнали да го водят по банки и компании за бързи заеми, където го предиздвикали да изтегли десетки заеми. След това го заплашили с ЧСИ и го предиздвикали пред нотариус да трансферира на дамите част от собствеността си върху няколко аграрни имота. 

TrafficNews  ще продължи да следи делото и да ви разкрива лъжливите схеми на подсъдимите.


 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР